Speksteenkachel

De speksteenkachel:
het zonnetje in huis?

De warmte van de speksteenkachel is voornamelijk infrarode stralingswarmte en is dus best vergelijkbaar met de stralingswarmte van de zon. De kachel verspreidt een heerlijk zachte speksteenwarmte zonder droge lucht, stofverspreiding en dat vervelend tochtgevoel! Resultaat: in huis is het lekker gelijkmatig warm en daarenboven is deze manier van verwarmen uitermate zuinig en gezond.

Speksteen wat?

Speksteen is hittebestendige natuursteen afkomstig uit Finland. Net zoals de Finnen, kiezen ook wij, voor deze mooie steen met zijn uitzonderlijke kwaliteiten. Deze speksteen heeft de specifieke eigenschap vlug veel warmte op te nemen, gemakkelijk te geleiden en gelijkmatig af te staan. De werking van deze steen draagt meer dan zijn steentje bij aan uw aangenaam warmtegevoel én stijlvol interieur.

Korte stooktijd, lange warmtetijd!

De stooktijd bedraagt ongeveer 1 à 2,5 uur voor 24 uur perfecte warmte en dit met minder hout en goedkopere houtsoorten. Het rendement van een speksteenkachel is dus zeer hoog en scoort aanzienlijk beter dan de standaard houtkachels. Maar dit zijn niet de enige voordelen van deze kachel...

Bekijk de modellen
Ik had graag meer info over speksteenkachels
Contacteer ons

Werking van de speksteenkachel

De gepatenteerde "Gouden Vuur" methode zorgt ervoor dat het hout vergast op een stabiele hoge temperatuur van 800 à 1200°C. Dit gebeurt door juiste dosering en verspreiding van zuurstof via een daartoe ontwikkeld roostersysteem.

NunnaUuni speksteenkachels zijn hout gestookte accumulatiekachels, die werken volgens het tegenstroomprincipe. De hete rookgassen worden tegen de natuurlijke opwaartse stroming afgebogen naar beneden door de rookkanalen die fungeren als trekgang m.a.w. het warmteafgifte parcours wordt aanzienlijk langer en zodoende wordt de warmte gelijkmatig verspreid over de ganse speksteenkachel.

De kachel slaat de warmte op in de speksteen die over een enorm warmte accumulerend vermogen beschikt door de hoge soortelijke massa van 2850 kg/m3 en een groot warmtegeleidingsvermogen van 6,4 W/mK. Gecombineerd met de structuur en samenstelling van het gesteente resulteert dit in een zeer langdurige warmtestraling.

Werking van de speksteenkachel
Werking van de speksteenkachel

Afwerking van de speksteenkachel

De NunnaUuni speksteenkachel wordt in lagen opgebouwd rondom de vuurhaard die volledig in speksteen uitgevoerd wordt, voor de vuurhaard wordt bovendien de steen geselecteerd met de unieke sterk gerichte talkstructuur die nodig is om de zeer hoge verbrandingstemperaturen te kunnen accumuleren en door te geleiden naar de kachelmantel.

De buitenmantel van de speksteenkachel wordt dan weer afgewerkt met steen geselecteerd uit de mooiste speksteenlagen. Deze pure natuursteen met zijn zo belangrijke eigenschappen zullen zonder meer een verrijking betekenen voor de gezelligheid in uw leefruimte.

Afwerking van de speksteenkachel

De speksteenkachel voordelen

Duurzaam: een betrouwbare warmtebron die je je ganse leven warm houdt. Gezonde verwarming doordat de lucht niet opgewarmd wordt en bijgevolg ook niet opdroogt. De zeer geringe luchtcirculatie met zachte stralingswarmte zorgt voor amper stofvorming en vergeet de hinderlijke tochtvorming zoals bij de klassieke kachels!

Ecologisch: de speksteenkachel is een antwoord op de steeds schaarser wordende duurdere en vervuilende fossiele brandstof, bovendien daalt het houtverbruik met 60 % vergeleken met de klassieke houtkachel. Het hout waarmee gestookt wordt is de goedkopere houtsoort zoaIs berk, populier

Makkelijk in gebruik: na een relatief korte stooktijd kan uw woning dankzij de langzaam vrijgegeven energie meer dan 24 uur stabiel worden verwarmd.

Stijlvol: de speksteen is een mooie natuursteen. Een pronkstuk in uw interieur. Maar gezien smaken verschillen bestaan de kachels in allerlei vormen en kleuren zodat ieder zeker z’n gading vindt!

Gezelligheid troef: de warmte die de kachel verspreidt voelt zeer natuurlijk, comfortabel en zacht aan. Net wat u van een haard verwacht!

De speksteenkachel voordelen