Linnatuli

Wanneer u kiest voor een Linnatuli Finoven, kiest u voor een energiezuinige, duurzame en vooral heel strakke kachel. Twee a drie uur stoken levert u 20 uur aangename stralingswarmte op. Ook met deze Linnatuli Finoven denkt u op lange termijn en bespaart u flink op uw energiefacturen. De Finoven houtkachels zijn gebouwd met elementen die precies op elkaar passen. Deze elementen bestaan uit vuurbestendig gietmateriaal en worden gevormd in daartoe bestemde mallen - een procédé dat al decennialang zijn doeltreffendheid bewezen heeft. Kenmerkend voor deze Linnatuli Finoven is dat hij bestaat uit binnen- en buitenelementen. Enkel de binnenkant komt in aanraking met het vuur en de rookgassen terwijl de buitenmantel de warmte accumuleert en gelijkmatig uitstraalt in uw woonkamer. Deze techniek zorgt voor een veilige en duurzame werking. De eenvoudige opbouw maakt het mogelijk aanpassingen te maken zoals extra lagen, schappen en/of nissen. De buitenkant wordt gestukt met kalkpleister die uw kachel een zeer strak uitzicht bezorgt en naadloos geïntegreerd kan worden in uw interieur.

Bekijk de modellen
Ik had graag meer info over de Linnatuli finovens
Contacteer ons

Installatie

Voor het bouwen dient het draagvermogen van de vloer onderzocht om de Finoven te dragen.

Indien van toepassing voorzien we een pvc-buis voor de aanvoer van externe verbrandingslucht.

Indien er parket aanwezig is wordt deze netjes uitgezaagd en voorzien van afwerking naar keuze.

Voor het opbouwen van de kachel worden de 10 cm hoge elementen op elkaar geplaatst met daartussen hittebestendige mortel. Na het stapelen van de elementen wordt de kachel aan de buitenkant voorzien van een lijmlaag (grondlaag) en een net.

De afwerking van de Finoven gebeurt met kalkpleister of leem. Door het afstrijken van de pleister op de profielen bekomen we een uitzonderlijke strakke look en kan uw kachel perfect vrijstaan opgesteld worden of geïntegreerd in wand of muur.

Tegenstroomprincipe

De hete rookgassen worden tegen de natuurlijke opwaartse luchtstroming afgebogen naar beneden door rookkanalen die functioneren als trekgang m.a.w. het warmteafgifteparcours wordt aanzienlijk langer en de warmte gelijkmatig verspreid over de ganse Finoven.

Deze constructie van het tegenstroomprincipe werkt enorm efficiënt, omdat het zorgt voor een zo groot mogelijke warmte warmteopname in de Finoven die dan geleid wordt door de steen en zorgt voor een zeer gelijkmatige verdeling van warmte over de ganse Finoven.

Installatie Linnatuli Finoven
Installatie Linnatuli Finoven

Afwerking

De Linnatuli Finoven wordt afgewerkt met een natuurlijke kalkpleister. Op de hoeken plaatsen we profielen zodat de kachel een zeer strakke look krijgt. Nadien kan de kachel geschilderd worden met kalkverf zoals de omringende muren of net niet.

Indien u uw kachel nog meer wenst te integreren in uw interieur, bouwen wij voor u een boekenlade of nis voor hout aan. Deze worden op hun beurt mee bepleisterd.

Afwerking Linnatuli Finoven

Voordelen

Duurzaam: een betrouwbare warmtebron die je gans je leven warm houdt.

Gezonde verwarming: de lucht droogt niet op omdat ze niet opgewarmd wordt. De zachte stralingswarmte zorgt voor veel minder stofvorming en vergeet de hinderlijke tochtvorming zoals bij de klassieke verwarming.

Ecologisch: de Linnatuli Finoven is een antwoord op de steeds schaarser wordende duurdere en vervuilende fossiele brandstof, bovendien daalt het houtverbruik met 60 % vergeleken met de klassieke houtkachel. Het hout waarmee gestookt wordt is de goedkopere houtsoort zoaIs berk, populier...

Makkelijk in gebruik: na een relatief korte stooktijd kan uw woning dankzij de langzaam vrijgegeven energie meer dan 20 uur stabiel worden verwarmd.

Stijlvol: door de afwerking met kalkpleister bekomen we een zeer strakke look!

Direct klep: door de aanwezigheid van de direct klep of by-pass kunnen we bij de opstart rook rechtsreeks het rookgasafvoerkanaal insturen waardoor het kanaal onmiddellijk voorverwarmt en een betere trek creeërt.

Gezelligheid troef: de warmte die de Finoven verspreidt voelt zeer natuurlijk, comfortabel en zacht aan. Net wat u van een haard verwacht!

Voordelen Linnatuli Finoven