NunnaUuni: het summum van de speksteenkachel

Aangename stralingswarmte met een NunnaUuni speksteenkachel

Als een speksteenkachel iets brengt in je interieur, is het beslist wel een heel aangename warmte en een buitengewone gezelligheid. Je kan deze behaaglijke warmte het best vergelijken met de stralingswarmte van de zon. Deze heerlijk zachte speksteenwarmte geeft geen droge lucht, zorgt niet voor stofverspreiding, noch tocht. In huis is het lekker gelijkmatig warm. De speksteenwarmte van je NunnaUuni kachel is bovendien gezond en goed voor je portemonnee!

Stijlvol in je interieur

Wij passen je NunnaUuni kachel aan aan jouw wensen en je interieur. De tijdloze en natuurlijke, grijze speksteen kan je aan de buitenkant combineren met alternatieve materialen. Zo kan je je speksteenkachel bijvoorbeeld bekleden met decoratieve beglazing of matte keramische tegels. Bekijk hier alvast de verschillende NunnaUuni modellen en uitvoeringen.

Hoe werkt een NunnaUuni speksteenkachel?

De werking van de NunnaUuni kachel is heel eenvoudig. Met zijn gepatenteerde ‘Gouden Vuur’-methode verbrandt deze speksteenkachel het hout op een stabiele, hoge temperatuur van 800° à 1200°. Daarnaast werkte deze gerenommeerde Finse speksteenkachel met het tegenstroomprincipe. De rookgassen – die van nature naar boven stromen – worden neerwaarts afgebogen langs rookkanalen. De warmte van die gassen wordt zo gelijkmatig verspreid over de hele kachel.

Hout gestookte accumulatiekachel

En zo kunnen de spekstenen langs de buitenkant van de kachel de warmte heel efficiënt opslaan. Dat maakt van je NunnaUuni speksteenkachel een hout gestookte accumulatiekachel. Accumuleren betekent immers opslaan. De kachel slaat de warmte op in de hoogkwalitatieve speksteen. Dat maakt dat jij heel lang kan genieten van deze bijzonder weldadige warmtestraling.

Gebruiksgemak en comfort

Bovendien is een NunnaUuni spekkachel heel gebruiksvriendelijk. Je hoeft niet om de zoveel uur hout bij te vullen. Na 2 uur stoken kan je je woning tot wel 24 uur lang aangenaam warm houden. En je kan gerust goedkope houtsoorten gebruiken zoals berk en populier.

Speksteenkachel met een rijke geschiedenis

Sinds mensenheugenis maakt de mens gebruik van vuur om zich te verwarmen. De Finse speksteenkachel is daar een verfijning van. NunnaUuni bouwt al sinds de 19de eeuw speksteenkachels met behulp van speksteen. De beste en meest geschikte speksteen voor een performante speksteenkachel bestaat fijnkorrelig magnesiet en schilferige talk. Die speksteenertslaag is miljoenen jaren geleden ontstaan en is ontdekt door de voorouders van de oprichter van NunnaUuni. Die bijzonder kwalitatieve speksteen in combinatie met meer dan 100 jaar ervaring met het bouwen van houtkachels maakt van NunnaUuni een bijzondere speksteenkachelbouwer.

Betrouwbaar en duurzame verwarming

Niet alleen betrouwbaar en duurzaam, maar ook op en top ecologische. De optimale verbranding en de optimale benutting van de rookgassen zorgt ervoor dat je kachel een heel ecologische en milieuvriendelijke investering is. Bovendien is zo’n speksteenkachel  erg duurzaam: met zorg gefabriceerd en uiterst kwalitatief. Een NunnaUuni speksteenkachel is een kachel voor het leven.

Heerlijk genieten van de warmte en gezelligheid van een NunnaUuni speksteenkachel?

Bel +32 3 366 00 09 of mail ons voor meer info.
Beleef onze speksteenkachels zelf in onze sfeervolle showroom!