De inzethaard met hout

Het verschil tussen een inzethaard en een inbouwhaard

Bij een inbouwhaard wordt de haard echt ingebouwd. Er moeten convectiekanalen voorzien worden en er moet een externe luchttoevoer voor verbranding aangesloten worden. In sommige leefruimtes is dat niet mogelijk wegens plaatsgebrek. Dan is de M-Design Interra inzethaard of inbouwcassette op hout de beste keuze!

De inzethaard: de inbouwcassette van weleer

Voor een inzet houthaard zijn er geen convectiekanalen nodig. Deze houthaard kan zonder veel breekwerk ingebouwd worden. In de volksmond wordt naar dit soort houthaard vaak verwezen als een inbouwcassette. Ook voor de inzethaard is Marlier Haarden jouw specialist. Met tal van modellen in allerlei afmetingen maak je beslist de beste keuze!

Inzethaard voor je oude schouw

Heb je nog een open haard waar je niks of weinig mee doet? Omdat het zo’n gedoe is, voor veel roet en rook zorgt? Dan is de inzethaard met hout het ideale alternatief. Wist je dat je je rendement met een inzethaard kan verviervoudigen?

Design en duurzaamheid

De Interra inzethaard is een perfect samenspel van tijdloos design en moderne verbrandingstechniek. M-Design houthaarden staan bekend om hun mooie, tijdloze lijnen, het duurzame materiaal en de technische knowhow. Met M-Design kan je ecologisch verantwoord je inbouwcassette laten branden.

Venus van M-Design: de losstaande kachel

M-Design heeft ook een heel strakke en eigentijdse losstaande houtkachel in zijn assortiment: de Venus houtkachel. Elk model heeft een eigen karakter en komt met zijn tijdloze vormgeving in elk interieur tot zijn recht. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen (eenzijdig en doorkijk).

Kom je inzethaard beleven in onze showroom

Graag raad en advies over de ideale inzethaard voor jouw leefruimte? Kom dan beslist eens langs in onze sfeervolle showroom. We geven je graag alle uitleg en steken met plezier onze inbouwcassette voor je aan!

Lotus voorzethaarden logo

Inzethaard van Lotus: tijdloze kampioen in verbranding

Van je inzethaard wil je dat hij een mooi en tijdloos design heeft, dat hij zorgt voor een optimale verbranding en dat hij lang meegaat. De inzethaarden van Lotus beantwoorden daar volledig aan. Ze zijn makkelijk te bedienen, mooi om naar te kijken en ze zijn voorzien van een heel performante verbrandingskamer. Lotus ziet erop toe dat je maximale hoeveelheid warmte haalt uit iedere kilo hout die je verbrandt. Resultaat? Een heel hoog rendement en lage stookkosten.

Lotus: Deense stevigheid van onverwoestbaar staal

Lotus, een Deens merk, staat bovenal voor stevig én sterk, want gemaakt van onverwoestbaar staal. Binnenin zijn de inzethaarden van Lotus bekleed met fermiculiet, dat bestand is tegen heel hoge temperaturen. Zo kan het hout in je haard heel warm verbrand worden. En dat zorgt dan weer voor een heel zuinige verbranding én weinig CO2-uitstoot.

Inzethaarden van Lotus: ideaal om je oude cassette te vervangen

Een oude cassette die je wil vervangen? Een inzethaard van Lotus is een fantastisch alternatief. Met zijn klein rookkanaal (amper 150 mm) is er weinig breekwerk nodig. En met zijn optimale, zuinige verbranding ben je een pak beter af dan met je oude cassette!

Lotus H 570 eenvoudige, elegante inzetkachel in staal.

Deze inzetkachel met zijn strak kader in zwart of grijs staal is een bewijs van vakmanschap en functioneel design. De glazen deur geeft je een prachtig zicht op de dansende vlammen. Tegelijk geniet je van de gezellige, deugddoende warmte van deze inzetkachel. De handgreep is heel minimalistisch en nauwelijks zichtbaar. Deze elegante inzetkachel is verkrijgbaar in verschillende groottes en met verschillende kachelframes. Kom de Lotus H 570 zeker eens ervaren in onze showroom.

Inzethaard van Jidé: strak design made in Belgium

Jidé is 100% made in Belgium. En een specialist in inzethaarden met een strak design. Als je dus op zoek bent naar een moderne, strak afgelijnde én goed werkende inzethaard, dan ben je bij Jidé aan het goede adres. Al hun haarden zijn elegant en stralen een stijlvolle eenvoud uit.

Jidé staat voor ecologische verbranding en hoog rendement

Jidé heeft de laatste jaren heel wat geïnvesteerd in innovatie en technologisch vakmanschap. Al hun inzethaarden worden al gebouwd volgens de toekomstige Europese Ecodesign norm. Dat maakt dat elke Jidé inzethaard staat voor een ecologische verbranding en een hoog rendement.

Pure van Jidé: puur design

Zoals zijn naam al zegt, is dit een pure inzethaard. Een inzetkachel met een fijn kader en een heel moderne uitstraling. Uiteraard komt deze prachtige Belgische inzethaard ook met een hoog rendement. Je geniet van een heel zuinige verbranding en een betoverend vuur. Het New Look model met metalen look is een mooi voorbeeld van die strakke uitstraling.

Pure L en XL

Op zoek naar een grote of zelfs extra grote inzethaard? Ga dan voor de Pure L of XL van Jidé. Met deze grote inzethaard geniet je van een optimaal zicht op het fascinerende vlammenspel van het brandende hout. En een warm gevoel krijg je er zomaar bij.

Heerlijk genieten van de warmte en gezelligheid van een kwalitatieve inbouwcassette?

Bel +32 3 366 00 09 of mail ons voor meer info.
Beleef jouw ultieme inzethouthaard in onze sfeervolle showroom!