De bio-ethanolhaard:
ook zonder schouw genieten van een kachel

Kies voor een kwalitatieve bio-ethanolhaard voor sfeer en gezelligheid

  • Je woont op een appartement en wil graag een kachel?
  • Je hebt geen schouw of gasleiding?
  • Je wil geurloos en roetloos genieten van de gezelligheid van een haard?

Een bio-ethanolhaard kopen? Kies voor een hoogkwalitatieve bio-ethanolhaard  bij Marlier Haarden. Geen schouw, geen roet, geen geur en geen as.

Wij verdelen en installeren 3 hoogwaardige merken van bio-ethanolhaarden: het excellente Pools-Amerikaanse Planika, het Belgische budgetvriendelijke Furo en het Nederlandse Element4, bekend om zijn technische vernuftheid en knap design.

Onze merken bio-ethanolhaarden

Wat is een bio-ethanolhaard?

Een bio-ethanolhaard is een kachel die werkt op bio-ethanol, een biologische brandstof. Een bio-ethanolkachel werkt met een reservoir gevuld met bio-ethanol. Dat maakt dat je geen gasleiding nodig hebt of hout moet aanslepen. Zo kan je zonder schouw of gasaansluiting toch genieten van de warmte en gezelligheid van een kachel.

Geen schouw nodig voor uw kachel

Een haard of een kachel geeft een extra dimensie aan je woonruimte. Gezellige avonden dicht bij het vuur, een winternamiddag lezen bij de kachel. In een appartement of een loft is het vaak niet mogelijk omdat er geen schouw kan geïnstalleerd worden. Met een bio-ethanolhaard heb je geen schouw nodig. En kan je dus ook zonder schouw genieten van de gezellige warmte van een haard.

Design biohaarden van Planika

De biohaarden van Planika zien er niet alleen heel eigentijds en modern uit. Ze zijn gemaakt met de nieuwste technologieën en worden dag in dag uit verder ontwikkeld om de verbranding en de warmte verder te optimaliseren. Het zijn hoogtechnologische, exclusieve biohaarden die werken met een bio-ethanolderivaat.

Furo: hoogkwalitatieve Belgische bio-ethanolhaard

Een Belgisch alternatief voor de Amerikaanse Planika biohaard is Furo. Deze bio-ethanol haard is makkelijk te installeren en je hebt er uiteraard ook geen gasaansluiting voor nodig aangezien deze haard volledig elektrisch gestuurd is. Alles gebeurt automatisch. Ook zijn de haarden van Furo makkelijk in te bouwen. Onze inhouse interieurarchitect geeft je graag advies hierover. Een makkelijke en stijlvolle oplossing als je geen echte gashaard kan of wil installeren!

Element4: voor prachtig vuurbeeld

De bio-ethanolhaarden van Element4 zijn uniek in hun soort dankzij hun dubbele brander die voor een fantastisch mooi vuurbeeld zorgt. En net zoals al hun andere haarden, hebben ze ook een heel stijlvol, eigentijds design. Deze bio-ethanolhaarden kunnen zonder schouw of met een schouw voor de afvoer geïnstalleerd worden. Dat laatste maakt dat je geen geur van bio-ethanol ervaart.

Ook voor woningen zonder gasleidingen

Lage-energiewoningen en BEN-woningen, de zogenaamde bijna-energieneutrale woningen, worden vanaf 2021 de norm voor nieuwbouw. Voor die woningen is het belangrijk om zo energievriendelijk en vrij van fossiele brandstoffen te functioneren. Bij een bio-ethanolhaard hoef je geen gasleiding te voorzien.

Top ecologische én veilige verbranding

Bio-ethanol is een biologische brandstof die gewonnen wordt uit biomassa door middel van fermentatie van suikers (uit bv. granen, suikerbieten, suikerriet, …). Een puur ecologische en natuurlijkvriendelijke brandstof dus. Bij de verbranding van bio-ethanol komen ook geen schadelijke stoffen vrij, noch CO of rook. Op en top veilig!

Prachtige vlammen, warme sfeer en heerlijke warmte

Bovenal bieden onze biohaarden jou – net zoals de vertrouwde gashaarden – een prachtig vlammenspel. Ze brengen sfeer en gezelligheid in uw leefruimte en zorgen tegelijk voor een deugddoende stralingswarmte. Kom het zelf ervaren in onze showroom. We tonen je graag alle mogelijkheden van onze Planika en Furo bio-ethanolhaarden. We maken het warm en gezellig voor jou!

Heerlijk genieten van de warmte en gezelligheid van een kwalitatieve bio-ethanolhaard?

Bel  +32 3 366 00 09 of mail ons voor meer info.
Of beleef onze biohaarden zelf in onze sfeervolle showroom.