Een bio-ethanolhaard is perfect voor jouw appartement

Nieuws

Woon je in een loft of appartement waar geen schoorsteen mogelijk is, maar zou je toch graag genieten van warme momenten aan de haard? Het kan met een elektronische gestuurde bio-ethanolhaard. Ontdek het zelf!

Hoe gaat het in zijn werk?

Een bio-ethanolhaard werkt via een gecontroleerde verbranding van bio-ethanol. Deze verbranding via elektrische ontsteking zorgt voor een mooi vlammenspel. De haard wordt aangezet via een afstandsbediening en kan je regelen naar wens. Je kan kiezen tussen 6 verschillende standen waaronder een ecologische branderstand. Lekker warm naar jou wens.

Via het display weet je ook vlug of er nog voldoende bio-ethanol beschikbaar is in het reservoir. Heel gebruiksvriendelijk dus!

Wat verbruikt het?

Een bio-ethanolhaard van iFire verbruikt gemiddeld tussen de 0,3 l tot 1,9 l per uur afhankelijk van de gekozen warmte. De verbranding gebeurt met bio-ethanol van 95% of 98%. Dankzij de zuivere verbranding blijft je huis zo goed als vrij van rook of nare geuren. Er is ook een ecologische brandersstand om het verbruik optimaal te houden.

Wat met de veiligheid?

De verbranding van bio-ethanol klinkt misschien gevaarlijk, maar dat is het zeker niet! Er is geen rechtstreekse verbranding vanuit het reservoir waardoor er dus geen onmiddellijk contact is met de hitte. Daarnaast worden alle vloeistoffen altijd meteen teruggepompt naar het reservoir wanneer de haard wordt uitgezet. De haard bevat ook een CO²-melder die registreert hoeveel CO² er in de ruimte bevindt en een melding geeft bij overschrijding.

Een bio-ethanolhaard is de perfecte oplossing voor woningen waar geen schoorsteen mogelijk is alsook voor lage-energiewoningen. Het geeft voldoende warmte, toont een mooi vlammenspel zonder rook of vreemde geuren. Benieuwd naar een bio-ethanol haard? Contacteer ons voor meer info en kom langs in onze showroom en kom alles te weten over ons gamma haarden.